Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trk tovornih vozil na avtocesti

Objavljeno: Sreda, 29.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
242304051_918779125411390_3009170800059647017_n

Fotografija je simbolična.

28. 9. se je nekaj po 13. uri zgodila prometna nesreča na avtocest pri Čatežu ob Savi. Prometni policisti so ugotovili, da je 67-letni voznik tovornega vozila znamke Iveco slovenskih registrskih oznak vozil proti Obrežju, zaradi izpraznjene pnevmatike ustavil vozil na desnem prometnem pasu, oviro zavaroval z varnostnim trikotnikom in poklical pomoč. Medtem, ko je čakal na pomoč in sedel na varnostni ograji, je po desnem prometnem pasu pripeljal 38-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, bolgarskih registrskih oznak. 

Ko je opazil stoječe vozilo, je pričel zavirati, vendar je kljub temu s prednji delom vanj močno trčil. Po trčenju je stoječe vozilo odbilo in s prednjim kolesom 67-letnemu moškemu prevozilo nogo. Huje poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Okoli 19. ure so zaradi poskusa izmika mejni kontroli obravnavali še državljana Afganistana, ki so ga našli v tovornem vozilu turških registrskih oznak. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Obvestila 
 
Zapora ceste pri Studencu

Komunala Sevnica obvešča o kratkotrajni popolni zapori, tipa E-6, in dolgotrajni delni zapori, tipa N-5 in N-6, na odseku lokalne ceste, št. 372191 Impoljca-Studenec-Rovišče in javne poti, št. 595081 Studenec-OŠ-cerkev, med TP pri h. št. Studenec 19 in križiščem pri OŠ Studenec,  med  29. 9. in 15. 10. 2021 zaradi Izvedbe del za gradnjo kabelske kanalizacije na Studencu.
 
Sredna elektro dela

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Libna, nizkonapetostno omrežje – Libenšek med 8. in 13. uro in na območju transformatorske postaje industrijska cona Krško med 22.30 in 24. uro; na področju nadzorništva Sevnica, na  območju transformatorske postaje Marendol, nizkonapetostno omrežje – Celestina med 8. in 12. uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»