Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trk v Brestanici, ena oseba poškodovana

Objavljeno: Četrtek, 03.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
V sredo zjutraj sta v Brestanici trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala, oskrbeli so jo reševalci NMP ZD Krško. Posredovanje gasilcev PGE Krško ni bilo potrebno.

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  bosanskih registrskih oznak. Policisti so med pregledom vozila na podvozju  našli  skritega  državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni  kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče in Kapele izsledili in prijeli še tri državljane Iraka, dva državljana Palestine, dva državljana Sirije, državljana Indije in državljana Šrilanke. V Trebčah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so policisti  2. 10. v večernih urah izsledili ilegalna prebežnika, 26-lenega državljana Pakistana. Postopki z njimin ostalimi prijetimi tujci so še v teku.

Razlito olje in nafta na Obrežju

Prav tako v sredo zjutraj so na mejnem prehodu Obrežje gasilci PGE Krško z vpojnim sredstvom posuli razlito motorno olje in nafto na dolžini okoli 50 metrov.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorske postaje TP Rovišče danes med 8:30 in 14:00 uro,
  • na območju transformatorske postaje Globoko rudnik, Sveta Barbara, Dedni vrh, Blatno 2, Sveti Jakob, Špičak, Suhadol in Suhadol Potok danes med 8:30 in 11:00 uro,
  • na območju transformatorske postaje: BREZJE izvod BREZJE danes med 8:00 in 14:00 uro.
« Nazaj na seznam