Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijeli tatico; nasilnež udaril ženo; po AC z 215 km/h ...

Objavljeno: Četrtek, 22.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
tatvina v prodajalni-simbolicna

simbolična slika

21. 7. so okoli 10.30 krške policiste iz prodajalne v Krškem obvestili, da so neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in v bližini  prijeli mladoletnico, ki je pred tem odvrgla ukradene artikle. Zasežena oblačila so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne, zoper mladoletno osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na avtocesti vozil s povprečno hitrostjo 215 km/h

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v noči na 22. 7. ob nadzoru prometa z vozilom z vgrajenim sistemom Provida obravnavali 53-letnega državljana Albanije, ki je na relaciji med Drnovim in Brežicami, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil osebni avtomobil znamke Audi R8 s povprečno hitrostjo 215 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in izrekli devet kazenskih točk.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Rigoncah izsledili in prijeli štiri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Tatvina v Dobravi pri Radečah

V Dobravi (Radeče) je neznanec izpred stanovanjske hiše odtujil prehrambene izdelke in nekaj gradbenega materiala.

Trk vozil na Čatežu ob Savi

21. 7. sta ob 9.00 v kraju Čatež ob Savi, na uvozu na avtocesto v smeri Ljubljane, trčili osebno in tovorno vozilo. Lažje poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulatorja.

OBVESTILA

Elektrodela na Borštu in leskovški Gmajni

Krška distribucijska enota Elektra Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 22. 7., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Boršt, nizkonapetostno omrežje – Boršt center – zahod, in sicer med 10.00 in 12.00 ter na območju transformatorske postaje Leskovec Gmajna 2, nizkonapetostno omrežje Pernar levo-sredina med 8.00 in 11.00.

Vir: PU Novo mesto, PU Celje in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte