Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi sinoči dvakrat gasili v bližini Kerinovega Grma, zjutraj v Radečah

Objavljeno: Sreda, 14.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_20190629_123935_086

Foto: arhiv PO

Tako kot že nekaj dni pred tem, so imeli tudi sinoči gasilci in policisti opravka z gašenjem v okolici romskega naselja Kerinov Grm. Najprej so ob 21.39 tam gorele smeti, požar pa se je nato razširil še na njivo pšenice. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog. Ob 23.15 je v bližini omenjenega naselja gorelo strnišče, požar na površini 25 kvadratnih metrov pa so pred prihodom gasilcev PGE Krško in PGD Veliki Podlog pogasili policisti.

Jutranji požar v trgovskem objektu v Radečah

13. 7. je ob 4.05 na Ulici Milana Majcna zagorelo v trgovskem objektu. Gasilci PGD Radeče in PGD Jagnjenica so požar pogasili, prezračili prostore in objekt pregledali s termovizijsko kamero. Nekaj čez 16. uro so v istem poslovnem objektu gasilci PGE Celje in PGD Radeče po požaru opravili še meritve prisotnosti plinov in prezračili objekt. Prisotnost plinov niso zaznali.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Brezju pri Veliki Dolini (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje Rožno med 8. in 9.45 uro, na območju transformatorske postaje Veliki vrh med 10.30 in 12. uro ter na območju transformatorske postaje Vozenk med 12.15 in 14. uro, na področju nadzorništva Brežice, a območju transformatorskih postaj Skopice, Skopice šola, Dolenje Skopice med 8. in 11.30 uro, na področju nadzorništva Mokronog, na območju transformatorske postaje Dolenje Mladetiče, nizkonapetostno omrežje – Juntez med 8. in 10. uro in na področju nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorske postaje Armeško, nizkonapetostno omrežje – Smer proti Cerkvi med 8. in 12. uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam