Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Udar strele povzročil požar

Objavljeno: Sobota, 17.07.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Pozar, Osredek

Udar strele je zanetil požar.

Včeraj ob 17.41 je v Osredku pri Krmelju, občina Sevnica, strela udarila v gospodarski objekt površine 400 kvadratnih metrov. Požar se je razširil na stanovanjski in pomožni gospodarski objekt.

Gasilci PGD Sevnica, Šentjanž, Tržišče in Boštanj so požar pogasili, stanovanjski objekt začasno prekrili in vse objekte pregledali s termo kamero. V požaru je bilo uničeno orodje v gospodarskem objektu, gospodarsko poslopje, del stanovanjskega objekta in pomožni gospodarski objekt. Gasilci so ob pomoči domačinov z uporabo mehanizacije iz gospodarskega objekta odstranili petdeset ton sena. Dežurni delavec Elektra Celje je odklopil elektriko. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Šentjanž.

Vir in foto: PGD Sevnica

Podrti drevesi

Ob 17.49 se je na regionalno cesto pri Tržišču, občina Sevnica, podrlo drevo. Posredoval je dežurni delavec CGP Sevnica, ki je drevo odstranil. Pol ure kasneje pa se je drevo podrlo še na regionalno cesto pri Sajevcah, občina Kostanjevica na Krki. Posredoval je dežurni delavec CGP Krško, ki ga je odstranil.

Večerni električni mrk v Sevnici

Ob 22.41 je v Sevnici prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo na transformatorski postaji. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektro Celje.

Na Bojsnem gorela suha trava

Ob 15.22 je v naselju Bojsno, občina Brežice, gorela suha trava na obcestni brežini. Požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Globoko.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam