Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ukrajinec v kombiju prevažal 26 ilegalnih prestopnikov meje

Objavljeno: Četrtek, 13.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Tihotapljenje oseb

Fotografija je simbolična.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 13. 8. na območju kraja Kalce-Naklo ustavili kombi nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža 26 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

26-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 17 državljani Pakistana, šestimi državljani Bangladeša in tremi državljani Afganistana pa še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Irana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov natovorjenih s koruzo, našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti so na območju Velikih Malenc, Boršta (PP Brežice), Preloke, Dalnjih Njiv (PP Črnomelj), Cerovega Loga (PP Šentjernej) in Novega mesta izsledili in prijeli še 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Afganistana, sedmimi državljani Bangladeša, državljanom Pakistana in državljanom Maroka še potekajo.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti PP Krško so bili okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči v Brestanici, kjer naj bi na parkirnem prostoru voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Pobeglega 73-letnega povzročitelja so izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

23-letniku zasegli kombi

Nekaj po 18. uri so krški policisti pri Gorici ustavili voznika kombiniranega vozila Citroen jumper. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,49 miligramov alkohola. Kombi so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomilci na Jelšah

V noči na 12. 8. je v Jelšah na območju PP Krško nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za okoli 1300 evrov.

Drzna tatvina v Radečah

Okoli 11. ure so bili celjski policisti obveščeni o drzni tatvini v Radečah. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do oškodovanke prišel neznani moški, ki se je izdajal za delavca Telekoma. Prosil je, če mu pokaže kje ima telefonsko omarico in jo s tem zamotil, v tem času pa je drugi neznani storilec preiskal hišo ter odtujil več kosov zlatega nakita.

Vir: PU Novo mesto, PU Celje
« Nazaj na seznam