Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Umrl za posledicami prijateljevega strela

Objavljeno: Ponedeljek, 05.12.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_1117

Nekaj pred 6. uro je na PP Krško policist ustrelil sodelavca.

»Slovenska policija se je danes zjutraj zavila v črnino,« je pretreseno v izjavi za javnost dejal v. d. generalnega direktorja Policije mag. Boštjan Lindav ob tragični smrti 25-letnega policista, zaposlenega na Policijski postaji Krško. Policist je umrl za posledicami ran, ki mu jih je s strelnim orožjem zadal 21-letni policist v garderobi postaje. Primer preiskuje Specializirana enota državnega tožilstva.

DSC_1111

Mag. Boštjan Lindav in Janez Ogulin

»Nesrečen dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še toliko bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov najboljši prijatelj. Kaj je šlo narobe, ta trenutek še ne moremo povedati, je pa dejstvo, da sta oba policista šla skozi usposabljanja tako kot kot vsi policisti do sedaj,« je še med drugim povedal Lindav. K temu je direktor PU Novo mesto Janez Ogulin dodal, da je bil o tragičnem dogodku obveščen nekaj pred 6. uro zjutraj: »Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden izmed policistov hudo ranjen. Poskušali so mu pomagati sodelavci, izvajali različne postopke prve pomoči, prišli so reševalci. Ves čas smo upali, da poškodbe le niso bile tako hude in da se bo srečno končalo za našega 25-letnega kolega. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj z življenjem. Takoj smo stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici, in ponudili vso pomoč, ki jo lahko ponudimo.«

Gre za prvi tovrstni primer v zgodovini slovenske Policije, ki ga preiskuje Specializirana enota državnega tožilstva, Ogulin pa je tudi že odredil strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na Policijski upravi Novo mesto. Tako preminuli policist kot njegov kolega, s katerim sta tudi skupaj zaključila Policijsko akademijo in bila s 1. oktobrom razporejena na delo na PP Krško, sta doma z območja Štajerske. Mlad policist, kateremu se je po predvidevanju strel v prijatelja sprožil nehote, se nahaja v bolniški oskrbi.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami

09.03.2021 | Redakcija

Epidemija in hišni ljubljenčki

18.11.2022 | Oglas

Pozitivne misli za vsak dan