Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V bolnišnici umrl udeleženec prometne nesreče v Mihalovcu

Objavljeno: Sreda, 21.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
7. julija so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Povzročil jo je 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim
priklopnikom iz Hrvaške, ki je ob vzvratni vožnji trčil v 77-letnega kolesarja, ki je ustavil za tovornim vozilom. Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, iz katere so včeraj obvestili Policijo, da je 77-letni moški zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, v bolnišnici izgubil bitko z življenjem. Voznika bodo zaradi povzročitve nesreče zaradi nepravilnega premika z vozilom kazensko ovadili.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrle štiri osebe, v enakem obdobju lanskega leta pa tri. Vzrok treh prometnih nesreč s smrtnim izidom je bil nepravilna stran in smer vožnje ter v navedenem primeru nepravilni premik z vozilom.

Vlomilec se je okitil z zlatim nakitom

V naselju Gregovce na območju PP Brežice je med 19. in 20. 7. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 600 evrov.

OBVESTILA

Elektrodela po posavskih občinah 21. julija

kolo

simbolična slika

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 21. 7.,  zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:  TP Gazice Krka, nizkonapetostno omrežje proti Gazicam med 8. in 12. uro, TP Podbočje ribnik, nizkonapetostno omrežje proti centru med 12. in 14.30 uro, TP Jereslavec, nizkonapetostno omrežje Kramer - Jereslavec med 8. in 14. uro, TP Veliki Obrež, Podvinje, Mali Obrež, Podvinje 2 in Veliki Obrež gmajna med 12. in 14. uro in TP Brezovo Bukovje, nizkonapetostno omrežje Brezovo med 8. in 11. uro.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»