Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah trije mladci napadli delavce na delovišču

Objavljeno: Četrtek, 09.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0068
Brežiške policiste so 8. 3. okoli 13. ure poklicali na pomoč z delovišča v Brežicah, kjer naj bi se neznanci najprej sprli z delavci, potem pa jih napadli z orodjem in vanje metali kamenje. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir.

Ugotovili so identiteto treh nasilnežev, starih 20, 17 in 16 let. 20-letnik je med postopkom grozil policistom in jih poskušal napasti s kolom. Osumljenca so obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Prav tako so pridržali tudi 17-letnega osumljenca. Po zaključeni preiskavi ju bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Dan žena je 'praznovala' na policiji

Policisti PP Krško so bili 8. 3. okoli 15.30 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Senovega, kjer naj bi ženska z vpitjem, razbijanjem in kričanjem motila stanovalce. 34-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, zato so ji odvzeli prostost in jo pridržali. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

7. 3. nekaj po 20. uri so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letna voznica zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 47-letnega voznika, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,68 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

7. 3. nekaj po 18. uri so policisti na območju Obrežja ustavili osebnih avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli VW touran.

8. 3. okoli 19. ure so policisti prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Romunije. Ugotovili so, da 21-letni voznik prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli VW jetta.

Osumljenca kaznivih dejanj Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Znova na desetine nezakonitih prestopnikov meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Čatež, Jesenice, Ponikve) izsledili in prijeli 32 državljanov Bangladeša, 30 državljanov Rusije, 28 državljanov Maroka, 24 državljanov Nepala, 23 državljanov Kube, sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Sirije, pet državljanov Bolivije, pet državljanov Indije, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Kitajske, tri državljane Eritreje, tri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, državljana Šrilanke, državljana Iraka in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

02.09.2022 | Oglas

Toaletne čistilne bombice

15.01.2022 | Oglas

Iz odpadka v zeleno energijo

06.02.2020 | Sporočilo

Predstavitev projekta Riba je IN