Časopis za pokrajino Posavje
6.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah zasegli avtomobil in pridržali srboriteža

Objavljeno: Torek, 28.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija marica
Policisti Policijske uprave Novo mesto so 27. 7. intervenirali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 219 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval kolesar, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter v Brežicah pridržali kršitelja, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Alžirec se je skrival v vagonu tovornega vlaka

Policisti PMP Dobova so pri kontroli tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v enem izmed vagonov našli državljana Alžirije, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Bračne vasi (PP Brežice) in Gradaca (PP Metlika) izsledili in prijeli pet državljanov Iraka, državljana Irana in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci nad sršene

Včeraj ob 19.46 so na Cesti 1. maja na Senovem, občina Krško, gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo iz stanovanjskega objekta.

Torkova elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 28. 7., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorskih postaj Kostanjevica vodovod in Slinovske njive med 7.30 in 13.30 in na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorskih postaj Potok med 8. in 14. uro ter Šentjanž in Birna vas med 11. in 14. uro.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam