Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brezini z dvorišča ukradli psičko šnavcerko

Objavljeno: Ponedeljek, 06.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
P1090449

Fotografija je simbolična.

V Brezini na območju Brežic je 4. 7. med 18. in 18.30 nekdo z ograjenega dvorišča stanovanjske hiše odtujil psičko pasme pritlikavi šnavcer, črne barve.

Nesreča pri Orešju

Policisti PP Sevnica so bili 4. 7. nekaj po 7. uri obveščeni o prometni nesreči pri Orešju nad Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov - nepravilne strani in smeri vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, so mu izdali plačilni nalog v višini 1020 evrov in mu izrekli 16 kazenskih točk.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 3. 7. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 3. 7. in 6. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Lokev, Gabra, Štrekljevca, Brega pri Sinjem Vrhu, Tanče Gore (PP Črnomelj), Šutne, Podbočja (PP Krško), Loč (PP Brežice) in Karteljeva (PP Novo mesto) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Pakistana, štirimi državljani Maroka, tremi državljani Tunizije in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam