Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brezini zgorel pomožni objekt

Objavljeno: Sreda, 21.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ogenj fire-2777580_1920pixabay.com
Sinoči, 20. 8., je nekaj pred 21. uro izbruhnil požar na pomožnem gospodarskem objektu v Brezini. Gasilci PGD Brežice-okolica in Dečno selo so preprečili širjenje požara na bližnji objekt in ga pogasili. Objekt v velikosti 20 kvadratnih metrov so ognjeni zublji uničili. Obveščene so bile pristojne službe.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 20. 8. v dopoldanskih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila in našli šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Nekaj ur kasneje so prav tako v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so na območju Mokric in Metlike izsledili in prijeli dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Turčije še niso zaključeni.

Dobova in okolica sinoči ponovno brez vode

20. 8. je ob zaradi okvare na glavnem vodu vodovoda ponovno prišlo do motene oskrbe s pitno vodo v Dobovi z okolico in Kapelah. Okvaro so do 23.ure odpravili delavci podjetja Komunala Brežice.

OBVESTILO

Zapora javnih poti Rovišče pri Studencu, Rovišče-Zabreza

Občina Sevnica obvešča o kratkotrajnih in popolnih zaporah prometa na odsekih javnih poti št. 595131 Rovišče-Zabreza in št. 595134 Rovišče pri Studencu ter ostalih prometnih površinah in zemljiščih v upravljanju Občine Sevnica. Zapora v skupnem trajanju 4 dni, to je do 30. 8., je vzpostavljena na predlog Elektra Celje, ki predvideva izvedbo "NNO Rovišče – izvod Straža".
« Nazaj na seznam