Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brezovici na Bizeljskem vozilo zbilo kolesarja

Objavljeno: Četrtek, 04.07.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
nmp-nujna-medicinska-pomoc-
3. julija ob 8.24 so posredovali gasilci PGE Krško v kraju Brezovica na Bizeljskem, kjer je voznik osebnega vozila zbil kolesarja. Reševalci NMP Brežice so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Gasilci so opravili ogled kraja dogodka in ugotovili, da posredovanje ni potrebno.

Požar v Dolenjem Boštanju

Ob 20.46 je v naselju Dolenji Boštanj, občina Sevnica, zagorelo v kurilnici stanovanjska objekta. Posredovali so gasilci PGD Boštanj, ki so požar pogasili.

Zemeljski plaz na Cesti na grad v Sevnici
 
Ob 12.57 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Cesti na grad v Sevnici, kjer so zaščitili kraj in pokrili zemeljski plaz z zaščitno folijo. Obveščene so bile pristojne službe.

Dogodki na območju PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.


OBVESTILA

Zapora ceste na Čatežu zaradi rušenja objekta

Zaradi rušenja objekta je zaprta občinska cesta LZ 024401 Rimska cesta na Čatežu ob Savi, Dvorce, od objekta Rimska cesta 40 do Rimska cesta 48, v dolžini 50 m. Zapora se dovoli od 4. 7. 2019 od 8.00 do 18.00.

Elektro dela 4. 7.
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 4. 7., zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena oziroma motena dobava električne energije:
  • na nadzorništvu Krško okolica na območju TP Križe - nizkonapetostni izvod proti velikemu Dolu predvidoma med 7.50 in 14.30 ter
  • na področju nadzorništva Brežice na območju TP Dobova - nizkonapetostni izvod Vučajnik, naselje Humek predvidoma med 7.30 in 10. uro.
« Nazaj na seznam