Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Dobovi našli dva Iranca, v Rakovcu štiri Alžirce

Objavljeno: Četrtek, 23.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Dobova-izmik

Foto: arhiv PO

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli državljana Irana, ki se je skrit na podvozju vlaka poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti na območju Rakovca izsledili in prijeli štiri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Spet vlom v Premagovcih

Med 20. 5. in 22. 5. je v Premagovcih neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke in oblačila. Škode je za okoli 500 evrov.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 237 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Leskovcu pri Krškem so zasegli avtomobil 23-letni kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam