Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Dolenjem Boštanju padec kolesarja, ki je na okvirju prevažal otroka

Objavljeno: Četrtek, 18.11.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo

Kolesar je pri padcu utrpel težje, otrok pa lažje poškodbe. (slika je simbolna)

17. 11. so bili sevniški policisti okoli 14.30 obveščeni o padcu kolesarja v Dolenjem Boštanju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 41-letni kolesar na okvirju kolesa nepravilno prevažal otroka.

Po prvih ugotovitvah na bi se otroku noga zapletla med napere (špice), kolesar pa je izgubil oblast nad kolesom, padel in si poškodoval glavo. Med vožnjo nihče ni uporabljal zaščitne čelade. Hudo poškodovanega kolesarja in lažje poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Sevniški policisti zasegli avtomobil in moped

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Tržišču ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 51-letni kršitelj vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Chryskeer voyager so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Okoli 21. ure so v Sevnici ustavili 55-letnega voznika neregistriranega in nezavrovanega mopeda, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili strokovni pregled in zaradi kršitev za sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli štiri državljane Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci na Senovem omogočili dostop do onemogle osebe

gasilci-112 (3)
V sredo ob 6.11 je na Cesti Kozjanskega odreda na Senovem, občina Krško, na tleh stanovanjskega objekta obležal stanovalec. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in s tem omogočili reševalcem NMP Krško dostop do onemogle osebe. Občan je bil prepeljan v UC Brežice.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena oziroma prekinjena dobava električne energije na področje nadzorništva Krško mesto na območju TP Nuklearno naselje - nizkonapetostno omrežje – Hiše 9 - 14 predvidoma med 8. in 14. uro.

Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

06.02.2020 | Sporočilo

Predstavitev projekta Riba je IN