Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Gornjem Lenartu pes podrl kolesarko

Objavljeno: Petek, 18.06.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo
Ob 19.12 se je v naselju Gornji Lenart, občina Brežice, pes zaletel v kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Reševalci NMP Brežice so poškodovano kolesarko oskrbeli na kraju in prepeljali v UC Brežice.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so bili policisti PP Brežice nekaj po 19. uri obveščeni o padcu kolesarke v Gornjem Lenartu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 48-letna kolesarka padla, ko je trčila v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo ukrepali zoper lastnico psa, ker ga ni imela pod nadzorom.

Krški policisti prijeli tatova

Nekaj po 18. uri je oškodovanec policiste PP Krško obvestil, da je zalotil dva neznanca, ki sta s strehe objekta odtujila bakreno kritino in jo že naložila v kombinirano vozilo. Storilca, ki sta lastnika oškodovala za okoli 1500 evrov, sta poskušala peš pobegniti, vendar so ju policisti izsledili in prijeli. 31 in 21-letnemu storilcu so zasegli ukradene predmete, po zaključeni preiskavi pa ju bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Zaradi plazu ponoči zaprta cesta
 
Od 3.05 je bila regionalna cesta Boštanj-Tržišče, občina Sevnica, zaradi plazu, ki se je sprožil ponoči, do okoli 5. ure zjutraj zaprta za ves promet. Po odstranitvi dela plazu promet poteka izmenično. Delavci Cestnega podjetja s pomočjo mehanizacije nadaljujejo z odstranjevanjem  podrtega drevesa, skal, kamenja in zemljine.   
 
Obvestila 
 
Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorskih postaj Čela, nizkonapetostno omrežje – Dolenja vas med 8. in 10. uro ter Arnovo selo, nizkonapetostno omrežje – Spodnje Arnovo selo – Smer Pohanca med 8.15 in 10.30 uro;
  • na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorske postaje Lisca spodnje Brezovo, nizkonapetostno omrežje – Očko med 8. in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam