Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V hišni preiskavi zasegli ukradeno kotno brusilko

Objavljeno: Sreda, 14.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Sodišče, kladivoCorel

Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo in zasegli ukradeno delovno orodje (foto: simbolična slika).

Policisti PP Krško so bili 25. 9. obveščeni o tatvini kotne brusilke iz prodajalne v Krškem. Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena mladoletnik in 29-letnica iz naselja v okolici Krškega. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli ukraden predmet. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom in tatvina v raški Podlipi

V  Podlipi  na  območju  PP  Krško  je  med  12. 10. in 13. 10. nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 700 evrov.

Voznik se ni treznil doma

Brežiški policisti so v noči na 14. 10. v Artičah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni voznik je odklonil opravljanje preizkusa, prav tako je odklonil strokovni pregled, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Trnju ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Maroka z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu prevaža dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V bližini so izsledili in prijeli še dva državljana Maroka. Sprovajalcu so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PP Krško so prijeli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto

V Zameškem Krka poplavila cesto

kostanjevica na krki (3)

Pogled na Kostanjevico na Krki (arhiv PO)

13. 10. je v popoldanskem času v naselju Zameško, na območju pogostih vsakoletnih poplav, začela cestišče poplavljati reka Krka, zaradi česar so vzdrževalci cest vzpostavili zaporo ceste Kostanjevica na Krki – Zameško.

Nesreča v Jelovcu

13. 10. se je malo po 11. uri, o čemer smo poročali že v teku včerajšnjega dne, v naselju Jelovec prevrnilo tovorno vozilo prevrnilo na bok. Po poročanju ReCO Brežice so gasilci PGD Sevnica zavarovali kraj dogodka, s tehnično intervencijo rešili voznika iz kabine tovornjaka, odklopili akumulator, zajezili odtekanje goriva in hidravličnega olja iz vozila, pomagali pri postavitvi vozila na kolesa in odstranitvi s cestišča, sanirali cestišče z vpojnimi sredstvi, ter nudili pomoč policiji in cestni službi. Dežurni pri cestnem podjetju so postavili prometno signalizacijo, počistili cestišče in odstranili okoli 50 m odbojne ograje. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

OBVESTILA

Zapora Rostoharjeve in Pavlinove ulice v Krškem

Kostak Krško obvešča, da bo od danes, 13. 10., do nadaljnjega, zaradi del v obcestnem pasu vzpostavljena delna in popolna zapora lokalnih cest Rostoharjeva ulica in Pavlinova ulica. Obvoz ni predviden.

Elektrodela 14. oktobra

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • med 8. in 12. uro TP Jablance Gorjanci-nizkonapetostni izvod Jablance,
  • med 12.30 in 13.30 uron TP Leskovec Križišče,
  • med 8. in 13. uro TP Polšca,
  • med 8. in 14. uro TP Senovo restavracija in
  • med 8.30 in 12. uro TP Račja vas.
Vir: ReCO Brežice
 

 
« Nazaj na seznam