Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Jereslavcu padla kolesarka in si poškodovala glavo

Objavljeno: Sreda, 04.10.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo
​V torek popoldne ob 16.04 so policisti v naselju Jereslavec obravnavali padec 23-letne kolesarke. Po prvih ugotovitvah ogleda je med vožnjo z električnim kolesom zaradi neprilagojene hitrosti izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu si je lažje poškodovala glavo, prisotnosti alkohola pa policisti niso zaznali. 23-letnica ni uporabljala kolesarske čelade. Po oskrbi so jo reševalci prepeljali v UC Brežice.

Ilegalni prehodi in prevozi tujcev

V zadnjih 24-tih urah so obravnavali 192 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večino so prijeli na območju Posavja, razen šestih, ki so jih črnomaljski policisti popoldne prijeli v Žuničih. Slednji naj bi bili iz Maroka. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so na bencinskem servisu na Obrežju kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. V postopku so ugotovili, da ima v vozilu dvanajst državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 46-letniku so odvzeli prostost in zasegli kombi, postopek pa so prevzeli policijski policijske postaje za izravnalne ukrepe. Nekaj pred enajsto zvečer so policisti iste enote kontrolirali še osebni avtomobil švicarskih tablic, ki ga je vozil 50-letni državljan Ukrajine. Ugotovili so, da vozi šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Avto so mu zasegli, njega pridržali, postopek pa so prevzeli policisti policijske postaje Brežice.

Obvestila 

Kostak d.d. Krško obvešča o popolni zapori ceste JP 692873 Brege–Drnovo v času od 3.10.2023 do 4.10.2023 zaradi del na vodovodnem omrežju. Obvoz ni predviden.

Občina Brežice sporoča o celodnevni popolni zapori ceste LC 24121 Dvorce–Žejno v dolžini 280m, od 4.10.2023 do 11.10.2023 zaradi rekonstrukcije ceste.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
na področju nadzorništva Brežice
  • na območju transformatorske postaje Loče in Rigonce med 8.30 in 11. uro,
  • na območju transformatorske postaje Mali Vrh, nizkonapetostno omrežje – Mali vrh, Sveti Jakob med 12:00 in 14:00 uro in
na področju nadzorništva Krško okolica
  • na območju transformatorske postaje Senovo šola, nizkonapetostno omrežje – Kvedrova ul. in ul. Senovških borcev med 12. in 14. uro. 
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte