Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kamenškem občan padel s češnje, v Krškem pa z lestve

Objavljeno: Ponedeljek, 22.06.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (3)
V nedeljo popoldne, nekaj pred 17. uro, je v naselju Kamenško, občina Sevnica, občan padel s češnje. Poškodovancu so prvo pomoč nudili prvi posredovalci skupine AED Sevnica do prihoda reševalcev NMP Sevnica, ki so ga nato na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Malo kasneje, nekaj po 17. uri, je na Cesti 4. julija v Krškem občan padel z lestve in se poškodoval. Reševalci NMP Krško so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Dimniški požar v Tržišču
 
V nedeljo nekaj pred poldnem so se v naselju Tržišče, občina Sevnica, v dimniku večnamenskega objekta vnele saje. Posredovali so gasilci PGD Tržišče, ki so nadzorovali izgorevanje saj ter pregledali prostor in dimno tuljavo.

V Kerinovem Grmu goreli vozili

V nedeljo pozno zvečer sta v naselju Kerinov Grm, občina Krško, goreli dve osebni vozili. Gasilci PGE Krško so v spremstvu policije zavarovali kraj dogodka in požar na vozilih pogasili.
 
V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili osemnajst izrednih dogodkov, od tega osem v občini Krško, štiri v občini Brežice in šest v občini Sevnica.
 
Obvestila
 
Kostak d.d. Krško, obvešča o popolni  zapori LK 192231 Lapajnetova ulica v Krškem od 22. 6. 2020 do 26. 6. 2020 zaradi del na vodovodnem omrežju. Obvoz ni predviden.
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, dne 22. junija 2020, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje: Pecelj izvod Krakovo med 8:30 in 13:00 ter za področje nadzorništva Bistrica ob Sotli, na območju transformatorske postaje: Vidova pot izvod smer Čukovec med 8:30 in 13:00.
« Nazaj na seznam