Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kerinovem Grmu gorele smeti, v Telčah elektro omarica

Objavljeno: Torek, 30.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112-gasilci (1)
V ponedeljek ob 22.15 so v naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorele smeti. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.
 

Ob 12.07 je v naselju Telče, občina Sevnica, gorela električna napeljava v elektro omarici, vgrajeni v zunanjo steno zidanice. Gasilci PGD Telče so ogenj hitro pogasili in tako preprečili širitev požara na objekt.

Vir: ReCO Brežice

Državljan Gruzije prevažal Turke

V noči na 30. 5. so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Gruzije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Znova na desetine nedovoljenih prehodov državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Brežice, Slovenska vas) izsledili in prijeli 40 državljanov Maroka, 12 državljanov Pakistana, deset državljanov Afganistana, pet državljanov Rusije, štiri državljane Iraka, tri državljane Sirije, tri državljane Somalije in dva državljana Mongolije, dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte