Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kerinovem Grmu kurili odpadke

Objavljeno: Torek, 23.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Kerinov grm ogenj

Foto: PGE Krško

Ob 20.12 je v naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorel odpadni material. Gasilci PGE Krško so na kraj izvozili z vozilom GVC in dva gasilca-tehnična reševalca. Ob prihodu so zavarovali območje in goreče odpadke na površini cca. 20 m2 pogasili z vodo. V gasilsko enoto so se vrnili ob 21:02.

Uspešno iskanje pogrešane osebe

Sinoči nekaj po 19. uri je v Lazah pri Boštanju, občina Sevnica, ekipa Zveze reševalnih psov Slovenije Dolenjske in Skupina za iskanje pogrešanih oseb KZS pričela z iskanjem pogrešane osebe. Pogrešano osebo so našli in predali v oskrbo reševalcem NMP Sevnica, ki so osebo oskrbeli in prepeljali na zdravljenje.
iskalna akcija - simbolicna slika.

Fotografija je simbolična.Dve posredovanji prvih posredovalcev AED Sevnica

V ponedeljek ob 17.26 je v naselju Vrh pri Boštanju, občina Sevnica, nenadno obolela oseba. Prvi posredovalci AED Sevnica so nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri njenem oživljanju, vendar je kljub hitri intervenciji reševalnih služb oseba umrla na kraju dogodka.
 
Ob 18.19 so v naselju Laze pri Boštanju, občina Sevnica, prvi posredovalci AED Sevnica prispeli na kraj dogodka, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebo, saj so osebo z oživljanjem rešili na kraju prisotni domačini in reševalci NMP Sevnica.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na: 
  • področju nadzorništva Krško mesto med 11. in 15. uro na območju TP postaje Krško Labod, nizkonapetostno omrežje – Polšca in Videm-dom svobode.
  • področju nadzorništva Sevnica med 7.30 in 14.30 uro na območju TP Vodale, nizkonapetostno omrežje – Vodale. 
Strabag d.o.o. obvešča o podaljšanju zapore na LK 027061 Černelčeva cesta (mimo bolnišnice) med stacionažo 0.255 in km 0.319. Zapora bo izvedena 2 dni v terminu med 23.5.2023 in 27.5.2023 dnevno 24 ur. Podaljšana zapora se potrebuje zaradi izvedbe prekopa cestišča med Zdravstvenim domom Brežice in parkiriščem za Gimnazijo Brežice.

Vir: ReCO Brežice, foto: PGE Krško
« Nazaj na seznam
»