Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kerinovem Grmu prijeli osumljence, ki so med interveniranjem napadli policiste

Objavljeno: Četrtek, 23.07.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
IMG_0022
Policisti so v sredo okoli 22. ure posredovali v Kerinovem Grmu, kjer je prebivalce motilo, da je sosed predvajal glasno glasbo. Ob prihodu na kraj so identificirali mladoletnega kršitelja in mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Okoli 23. ure pa so ponovno prejeli več klicev prebivalcev naselja, saj naj bi mladoletnik nadaljeval s predvajanjem glasne glasbe. Zaradi ponovne kršitve so mu v skladu s pooblastili zasegli zvočnik, na katerem je predvajal glasbo, kršitelj in nekaj drugih prebivalcev pa je policistom zaseg poskušalo preprečiti. V policiste in službena vozila policije so metali kamenje, steklenice in druge predmete ter dva avtomobila poškodovali. Policisti so zoper kršitelje uporabili prisilna sredstva telesno silo in plinski razpršilec.

IMG_0018
V tem trenutku so v policijskem postopku trije osumljenci kaznivih dejanj. Zoper 20-letno osumljenko in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 42-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru, bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljajo identiteto še desetih osumljencev kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.
IMG_0011

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke, Učakovcev (PP Črnomelj), Obrežja (PP Brežice) in Velikega Cerovca (PP Novo mesto) izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Maroka, dvema državljanoma Albanije in državljanom Sirije še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 297 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir in foto: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam