Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kostanjevici prijeli sprovajalca in ilegalce

Objavljeno: Sreda, 15.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vklenjene roke 1handcuffs-2102488_1280pixabay.com

Simbolna slika

Policisti PP Krško so bili včeraj, 14. 5., dopoldan obveščeni o sumljivem vozilu in osebah v kraju Oštrc. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili v Kostanjevici na Krki. Voznika so ustavljali, vendar se je ta hotel izogniti mejni kontroli, nadaljeval je z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik, kjer je z vozilom obstal.

Med postopkom so ugotovili, da gre za voznika, državljana Rusije, ki je v notranjost države poskušal prepeljati državljana Egipta in štiri državljane Sirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 31-letnega sprovajalca so pridržali, predvidoma danes ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Egipta in državljani Sirije še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

Nekaj pred 19. ure je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vlom v gostinski lokal

V okolici Krškega je med 13. 5. in 14. 5. nekdo vlomil v gostinski objekt in odtujil tobačne izdelke in pijačo. Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.

Veter podiral drevesa

Včeraj, 14. 5., se je nekaj po 12. uri na cesto Smečice - Planina pri Raki podrlo drevo. Drevo je odstranil dežurni delavec podjetja Kostak Krško. Nekaj pred 15. uro je dežurni delavec Komunale Sevnica odstranil padlo drevo na cesto Arto–Studenec.

Z vozilom s ceste, tokrat v Dolenjem Boštanju

Okoli 16.30 ure so v naselju Dolenji Boštanj gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom izvlekli osebno vozilo, ki je zapeljalo z vozišča.

OBVESTILA

Elektrodela 15. maja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju TP Orešje Sotla-izvod Bukovje med 8. in 10.30 uro, med 10. in 14. uro na območju TP Orešje grad- izvod Drenovec in med 8.30 in 10.30 uro na območju TP Dramlja.
« Nazaj na seznam