Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V križišču trčila policijsko vozilo na nujni vožnji in osebno vozilo; delavec padel z višine

Objavljeno: Torek, 26.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
pu_nm_trk_v_sluzbeno_vozilo

Fotografija je simbolična.

​Nekaj pred polnočjo se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo belo modro vozilo policijske postaje Brežice na nujni vožnji. Po prvih ugotovitvah ogleda so brežiški policisti na nujni vožnji prevozili semaforizirano križišče pri rdeči luči iz smeri Trnja proti Šentlenartu, ko je iz smeri centra Brežice proti Bukošku pri zeleni luči pripeljal voznik osebnega avtomobila z dvema potnikoma. Prišlo je do trčenja, v katerem so se poškodovali voznik in oba potnika osebnega avtomobila.

Prometni policisti novomeške policijske uprave, ki so opravljali ogled, so odredili preizkus alkoholiziranosti obema voznikoma – pri policistu je bil rezultat 0,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pri vozniku osebnega avtomobila pa 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so mu strokovni pregled.

Brežiške policiste je predhodno operativno-komunikacijski center napotil na nujno interventno nalogo. Naknadno so iz brežiške bolnišnice sporočili, da ima eden od potnikov osebnega avtomobila hude telesne poškodbe. O dogodku so zato v skladu s predpisanim postopkom obvestili Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva ter dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neupoštevanja modre luči na vozilu s prednostjo, o nesreči je bil obveščen Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, ki tudi obravnava dogodke take vrste, kot je nesreča in v katerih so udeležene pooblaščene uradne osebe.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali 14 prometnih nesreč, od tega enajst z materialno škodo (od tega je bilo devet različnih trkov z divjadjo), eno z lahkimi in eno s hudimi telesnimi poškodbami.

Mimo zapore kar po pločniku

Krški policisti so dopoldne pri kontroli zapore gradbišča v Krškem kaznovali tri voznike, ki niso spoštovali prometne signalizacije in so vozili mimo zapore po pločniku, da so se jim morali pešci umikati. Vsi trije so dobili plačilne naloge (predpisana globa 160 evrov).

Na Obrežju zasegli avto Hrvatu

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so popoldne na Obrežju kontrolirali 56-letnega voznika iz Hrvaške, pri tem pa ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli in ga privedli v postopek na okrajno sodišče.

Padel z električnim skirojem

Brežiški policisti so zvečer v Gazicah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je 22-letni voznik električnega skiroja lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah je na makadamski cesti v rahlem ovinku zapeljal na razmočeno bankino in padel. Ker se policisti niso zadovoljili s tako preprosto razlago, so mu odredili še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi več različnih kršitev cestnoprometnih predpisov so mu napisali plačilni nalog.

Varnostnica pridržala štiri mlade tatove

Brežiške policiste so nekaj pred osmo zvečer klicali v enega od trgovskih centrov, kje je varnostnica zadrževala štiri osebe zaradi suma, da so v trgovini kradli. Policisti so opravili razgovor s štirimi mlajšimi osebami, starimi med 15 in 20 let, ki so si pripravili vreče z artikli, da bi jih odnesli mimo blagajne, a jih je pri tem zalotila varnostnica. Policisti primer obravnavajo kot poskus storitve kaznivega dejanja, preiskava okoliščin dogodka pa še ni zaključena.

21-letnik razgrajal po Brežicah

Brežiški policisti so zvečer pridržali 21-letnega domačina, ki je opit kršil javni red in mir in se kljub opozorilom ni pomiril. Z njim so se ukvarjali že popoldne, ko je klical na številko za nujne klice 113 in prijavil, da bo nekaj storil. Na območju, kjer naj bi se nahajal, ga je iskalo več policistov, iskali so ga tudi s pomočjo drona. Dve uri po klicu so ga našli v enem od gostinskih lokalov, živega in zdravega. Ob desetih so ga zalotili pri kršitvi javnega reda in miru, ko je razmetaval koše za smeti po brežiških ulicah. 21-letnika so vklenili in odpeljali v pridržanje.

Mejne zadeve in tujci

V zadnjih 24 urah so na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 158 tujcev, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Štiri so obravnavali metliški policisti (prijeti pri Želebeju), ostala pa so obravnavali na območju Posavja (Rigonce, Dobova, Sela pri Dobovi, Mihalovec, Jereslavec, Kapele, Loče, Grič. Zaloke). Postopki z njimi še niso zaključeni.

V noči s ponedeljka na torek so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocestnem počivališču Grič kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic. Vozilo, sicer last rent-a-car, je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. Pri kontroli so policisti našteli osem potnikov iz Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje oziroma bivanje na območju Slovenije. Vozilo so zasegli, 46-letnika pa pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Delavec padel z višine

V torek ob 9.35 je v Slovenski vasi, občina Brežice, delavec padel z višine in se poškodoval. Reševalci so ga na kraju oskrbeli, helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor pa ga je nato prepeljal v UKC Maribor. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreča na avtocesti

Ob 15.37 je na avtocesti pri naselju Ribnica, občina Brežice, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Poškodovanih ni bilo.

Gasilci pomagali reševalcem

Ob 12.48 so v naselju Jablanica, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe. 

Pri Cundrovcu našli deset ročnih bomb

Ob 16.14 so pri Cundrovcu, občina Brežice, pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije na varni lokaciji uničili deset najdenih ročnih bomb jugoslovanske izdelave.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»