Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Krškem zasegli konopljo, v Krški vasi našli pet granat

Objavljeno: Torek, 03.10.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Zaseg konoplje2

Policisti so v okolici Krškega poželi nasad konoplje.

Policisti PP Krško so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih v okolici Krškega. Med preiskavo so našli nasad s 157 rastlinami konoplje in okoli 3 kg posušenih rastlinskih delcev konoplje. Konopljo so zasegli in zoper 37-letnega osumljenca in 63-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promete s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Ob sotočju Save in Krke občan naletel na topovske granate

ostanki 2. sv. vojne - simbolicna

Fotografija je simbolična.

V ponedeljek dopoldne je občan pri sotočju rek Save in Krke na območju Krške vasi naletel na neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Ljubljansko-Gorenjske regije so pet topovskih granat, kalibra 47mm italijanske izdelave iz obdobja II. svetovne vojne, odstranili in uničili na varnem kraju.

Nedovoljeni vstopi v Slovenijo

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Obrežje, Župelevec, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 61 državljanov Afganistana, 24 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, 14 državljanov Pakistana, pet državljanov Etiopije, štiri državljane Nepala, tri državljane Alžirije, tri državljane Iraka, tri državljane Bangladeša, dva državljana Sirije, po enega državljana Indije, Turčije, Toga, Konga in Libije in na območju PP Črnomelj (Preloka) pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Požari v podjetju
 
Ob 9.13 so v Tovarniški ulici v Krškem gasilci PGE Krško v podjetju pogasili elektromotor na lesnoobdelovalnem stroju in opravili pregled s termovizijsko kamero.
 
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!

07.05.2020 | Redakcija

S kolesom k šivilji Valerci