Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Leskovcu pri Krškem tatovi ne počivajo tudi ob neurju

Objavljeno: Ponedeljek, 10.08.2020    Rubrika: KRONIKA Bralci pišejo
DSC00072

Omarica, v kateri je hranila denarnico s prihranki

Čeprav so imeli krajani Leskovca pri Krškem, kot smo že poročali, v torkovem večeru veliko dela zaradi neurja in reševali posledice skupaj z gasilci pozno v noč, to ni oviralo nepridipravov, ki so tudi to noč stopili na delo.

Kot je dejala starejša oškodovanka Marija Puntar, je v noči s torka na sredo, približno ob drugi uri zjutraj, zaslišala ropot v dnevni sobi ali kuhinji. Ko je prišla v dotične prostore, je zagledala dva močnejša zamaskirana neznanca (tako obraz kot roke), ki nista nič govorila ali ji grozila. Eden izmed njih se je postavil pred njo in jo samo gledal, drugi pa se je odpravil do omare in iz spodnjega predala vzel denarnico. Iz denarnice je vzel njene prihranke, odložil denarnico na mizo in potem sta skupaj brez besed zapustila oškodovankino stanovanje. Zanimivo je, da nista odpirala nobene druge omarice in predalov, se med sabo nič pogovarjala, ko pa je oškodovanka hotela pogledati, s čim sta se odpeljala, je ugotovila, da sta jo od zunaj zaklenila, da ni mogla iz hiše.

Čeprav je hiša v strnjenem naselju, tudi to ni ovira za nepridiprave, verjetno sta jo že dalj časa opazovala, da sta vedela, kje je zunanji ključ, ki je bil skrit v posebnem prostoru zunaj stavbe. Po neuradnih podatkih so jim bili v četrtek že na sledi, če jih že niso našli.    

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam