Časopis za pokrajino Posavje
7.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V mesecu juliju 97 izrednih dogodkov

Objavljeno: Četrtek, 01.08.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
112
V preteklih 12 urah so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali tri pozive za nujno medicinsko pomoč, sicer pa so v mesecu juliju na območju Posavja zabeležili 97 izrednih dogodkov, od tega 39 v občini Krško, 30 v občini Sevnica, 27 v občini Brežice in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Iz društvenih prostorov v Sajevcah izginil agregat

V kraju Sajevce na območju Krškega je med 28. 7. in 31. 7. neznanec vlomil v prostore društva in odtujil agregat.

Gasilci zamenjali ključavnico v vratih

1. 8. ob 9.20 so posredovali gasilci PGE Krško v ulici Pot na Polšco v Krškem, kjer so s tehničnim posegom zamenjali cilindrični vložek v vhodnih vratih.

Nezakoniti prebežniki tudi na območju Posavja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Špeharji, Rožni Dol, Podgračeno, Gorica, Ribnica in Sinji vrh izsledili in prijeli 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Sirije, tremi državljani Bangladeša, dvema državljanoma Maroka in po enim državljanom Eritreje, Pakistana, Mjanmara, Iraka in Kosova še niso zaključeni.

Motena dobava električne energije

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorskih postaj Cerklje 2, Dolnja Pirošica in Župeča vas med 8. in 10. uro in na območju transformatorskih postaj Zgornja Pirošica, Poštena vas, Stojanski vrh, Brvi, Kraška vas, Stankovo Kamence in Izvir med 8. in 12.30 uro.
« Nazaj na seznam