Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Mihalovcu hudo poškodovan 77-letni kolesar

Objavljeno: Sreda, 07.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (3)
Okoli 9. ure so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom ob vožnji vzvratno trčil v 77-letnega kolesarja, ki je ustavil za tovornim vozilom. 
 

Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika tovornega vozila, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Delavec padel štiri metre v globino

V sredo ob 7.57 je v ulici Ob potoku v Krškem delavec padel s strehe stanovanjske hiše. Reševalci NMP Krško so delavca, ki je padel okoli štiri metre v globino, na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

O nesreči so bili obveščeni tudi policisti PP Krško. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 22-letni moški opravljal dela na strehi stanovanjske hiše. Ob vzpenjanju po kovinski lestvi mu je zdrsnila in je padel z višine okoli štirih metrov. Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.   

Padec kolesarke

Ob 15.14 je v naselju Svinjsko, občina Sevnica, padla kolesarka. Reševalci NMP Sevnica so kolesarko, ki si je poškodovala nogo, na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe. 

Helikopterski prevoz

Ob 16. uri je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletel v SB Brežice, od koder je odpeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana. 

Drevo onemogočalo promet

Ob 15.22 se je na lokalno cesto v bližini Globočic, občina Brežice, podrlo drevo, ki je onemogočalo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci Komunale Brežice.

Poškodba pri športu
 
Ob 18.31 si je na Šolski cesti v Brestanici, občina Krško, pri športnih aktivnostih občan poškodoval nogo. Reševalci NMP Krško so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali  v UC Brežice.
 
Spet gorelo strnišče
 
Ob 19.22 je pri naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 0,05 hektarja so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Kosova in na območju Žuničev (PP Črnomelj) devet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.

Vir: ReCO Brežice

 
« Nazaj na seznam