Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Mikotah ogenj uničil ostrešje hleva

Objavljeno: Ponedeljek, 09.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V petek, 6. 9., je nekaj po poldnevu zagorelo gospodarsko poslopje v Mikotah. Po prvih ugotovitvah ogleda je požar izbruhnil v hlevu, v katerem je bilo 30 prašičev. Gasilci so postavili požarno stražo do naslednjega dne, ko se je začel ogled. Škode naj bi bilo za okoli 25.000 evrov, saj je zgorelo celotno ostrešje. Kot najverjetnejši vzrok požara se kaže električni udar oziroma preboj na električni napeljavi, zaradi česar je prišlo do preskoka iskre ter vžiga sena in predmetov, ki so bili na gornjem delu ostrešja.
 

Huda delovna nesreča

V Globokem se je v petek, okoli pol druge ure popoldne, zgodila delovna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami. Pri čiščenju tekočega traku v proizvodnji je delujoči trak 43-letnemu delavcu roko potegnio med valje in mu jo odtrgal v ramenskem delu. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v klinični center in je po znanih podatkih izven življenjske nevarnosti. O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Policisti so opravili ogled kraja v sodelovanju z inšpektorjem Inšpektorata Republike Slovenije za delo. Poškodovani delavec je uporabljal zaščitno opremo, ali so bili spoštovani vsi ukrepi varstva pri delu in zakaj tekoči trak pri čiščenju ni bil izključen, pa bodo še ugotovili. O ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.

Na tovornjakih odkrili okoli 30 tujcev

V petek dopoldne so na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje v tovornem vozilu makedonskih tablic odkrili skritih pet državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Popoldne so odkrili še štiri tujce, ki so se prav tako poskušali izmakniti mejni kontroli (dva državljana Pakistana, državljana Afganistana in Maroka). Iz nedelje na ponedeljek so v tovornjaku srbskih tablic odkrili devet državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša in dva državljana Afganistana, ki so se skrili med tovor, da bi se tako ognili mejni kontroli. Okoli druge ure so v makedonskem tovornjaku odkrili dva državljana Pakistana in državljana Afganistana.

Prijeli tudi sprovajalce

V soboto zvečer so v bližini Obrežja prijeli dva državljana Kosova, ki sta v državo prišla mimo mejnega prehoda, v bližini pa kmalu zatem še državljana Srbije in Hrvaške, ki sta osumljena, da sta omenjena dva čakala, da ju odpeljeta naprej. V delo so se vključili kriminalisti in državljana Srbije in Hrvaške pridržali. V nedeljo dopoldne so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, v bližini naselja Jesenice na Dolenjskem prijeli dva državljana Italije in 11 tujih državljanov, domnevno iz Iraka. Državljana Italije sta imela vsak v svojem avtu po pet oziroma šest tujcev, ki sta jih peljala v notranjost mimo mejnega prehoda. V delo so se vključili kriminalisti in oba Italijana pridržali. V nedeljo popoldne so na Čatežu ob Savi ustavili dve osebni vozili ljubljanskih tablic, ki sta jih vozila slovenska državljana. V vsakem od njiju so bili po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli izven mejnega prehoda. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje so se tako v delo vključili kriminalisti in oba državljana Slovenije pridržali.

Nesreči v Brestanici in na Bregah

Minulo soboto so krški policisti obravnavali prometno nesrečo v Brestanici, nekaj po deseti uri zvečer. Ugotovili so, da je 48-letna voznica izgubila oblast nad vozilom. Uvedli so postopek o prekršku, saj je med drugim preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za voznico in nevozen avtomobil so poskrbeli domači. 7. 9. sta nekaj pred 14. uro v naselju Brege (občina Krško) trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorje in usmerjali promet. Reševalci NMP Krško so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

OBVESTILA

zapora ceste (5)
Enodnevna zapora ceste Videm–Bučerca–Sremič

Kostak d.d. obvešča, da bodo danes, 9. 9., zaradi sanacije vozišča izvedli popolno zaporo na LC 191081 Videm–Bučerca–Sremič. Obvoz bo označen.

Elektrodela 9. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 9. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Sela Dobova-izvod Šnajder Strgar med 8. in 11. uro,
  • TP Brestanica grad muzej med 8. in 12. uro in
  • TP Gmajna med 7.30 in 9. uro.
« Nazaj na seznam