Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nakupovalnem središču v Krškem grozil s pištolo

Objavljeno: Četrtek, 23.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_7615

Foto: PP Krško

V torek pozno popoldne so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz nakupovalnega središča v Krškem, kjer naj bi pijan moški s pištolo grozil dvema oškodovancema. Takoj so se odzvali in na kraju izsledili in prijeli 33-letnega osumljenca.

Zasegli so mu pištolo z naboji v nabojniku in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec v nakupovalnem središču opazil oškodovanca iz okolice Krškega, stopil do njiju, vanju nameril s pištolo in jima grozil, da ju bo ubil. Oškodovanca sta uspela pobegniti in na pomoč poklicati policiste. Krški policisti so v nadaljevanju pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 33-letnega moškega, kjer so našli in zasegli še 41 nabojev in pet prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Zoper osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja, bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilništva in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov.

Poziv vozniku avtomobila, ki je bil udeležen v prometni nesreči v Brežicah

Policisti PP Brežice so bili 21. 1. nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila tega dne ob 14. uri. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi peška prečkala cesto Černelčevo cesto na prehodu za pešce pri zdravstveni ustanovi v Brežicah. Iz smeri Trga izgnancev, oziroma iz centra Brežic naj bi pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila, najverjetneje Renault megane bele barve in z vozilom oplazil peško. Voznik je po nesreči nadaljeval z vožnjo, peška pa je zaradi lažje poškodbe sama poiskala zdravniško pomoč. Brežiški policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivajo voznika osebnega avtomobila, udeleženega v nesreči, da pokliče na številko 113 ali na 07 466 03 00.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju Novega mesta zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu pa je imela nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in goljufije. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam