Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesrečah v Župelevcu in pri Cerkljah ob Krki huje poškodovana voznika

Objavljeno: Ponedeljek, 27.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
nesreca-trk vozil-simbolicna

simbolična slika

 Policisti PP Brežice so bili 24. 9. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči v Župelevcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v drog javne razsvetljave in se prevrnil. Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 

Povzročitelj nesreče z 2,3 promili alkohola

25. 9. nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča pri Cerkljah ob Krki. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Hudo poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola (2,3 promila), so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžilni predlog. 

Vloma in tatvini ribiškega pribora in zlatnine

V naselju Brvi na območju Brežic je v noči na 24. 9. nekdo vlomil v počitniško prikolico in odtujil ribiško opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.500 evrov. V Leskovcu v Podborštu na območju Sevnice je 24. 9. dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3.000 evrov.

Goreli koruzni stroži

V nedeljo je prišlo nekaj pred 17.30 do vžiga odvrženih koruznih storžev v naravi. Požar na štirih kvadratni metrih so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Vihre.

Elektrodela 27. septembra

Elektrodistribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 27. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Jelša Veliki Podlog - nizkonapetostno omrežje – Gorica med 8. in 13. uro ter na območju transformatorske postaje Nova gora - nizkonapetostno omrežje – Apnenik  med 8. in 11. uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte