Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči hudo poškodovan kolesar; s pomočjo informacij občanov prijeli vlomilca

Objavljeno: Torek, 23.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (2)

Fotografija je simbolična.

V ponedeljek okoli 14. ure sta v naselju Silovec, občina Brežice, trčila traktor in kolesar s kolesom. Poškodovanega kolesarja so reševalci NMP Brežice na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Brežice.

Kot poročajo iz PU Novo mesto, so bili ob 14. uri brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in traktorista v Silovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 78-letni traktorist, ki je ob vključevanju na glavno cesto izsilil prednost 20-letnemu kolesarju, ki je kolesaril iz smeri Silovca proti Sromljam. Kolesar se je poskušal izogniti trčenju, pri tem pa izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na Obrežju izteklo olje
 
Zjutraj je na Obrežju, na tovornem terminalu mejnega prehoda, iz tovornega vozila izteklo hidravlično olje. Gasilci PGE Krško so oljni madež posuli z vpojnimi sredstvi.

Krški policisti s pomočjo informacij občanov prijeli vlomilca

Ob 12. uri so bili policisti obveščeni o dveh sumljivih osebah, ki bi se na območju Spodnjega Starega Grada lahko pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so v razgovorih z občani pridobili koristne informacije o opisu neznancev in smeri njunega bega. Prav na podlagi teh podatkov so policisti PP Krško okoli 16. ure na območju Spodnje Libne izsledili in prijeli dva mladoletnika. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca vlomila v stanovanjsko hišo v Spodnjem Starem Gradu. Odtujila nista ničesar, z vlomom pa sta povzročila za okoli 1500 evrov premoženjske škode. Osumljenca, ki sta pobegnila iz vzgojnega zavoda, so pridržali in ju predali osebju zavoda. Po zaključeni preiskavi bodo zoper oba na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Za odgovorno ravnanje se zahvaljujemo vsem občanom, ki so bili pozorni na sumljive okoliščine v njihovem okolju in so policistom posredovali informacije.

Oškodovanca zvabila iz hiše in mu ukradla denar

Okoli 11.30 sta se na dvorišče stanovanjske hiše v okolici Sevnice z osebnim avtomobilom pripeljala dva neznanca. S pretvezo o predstavitvi trase nove ceste je eden izmed njiju oškodovanca zvabil iz hiše, drugi pa je izkoristil njegovo nepazljivost, vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 1500 evrov. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Policisti občanom ponovno svetujemo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin smo obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma. Svetujemo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko za osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa, da osebo odslovijo in ji svetujejo, da se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih ali oseba, ki jo poznajo, ji zaupajo. Neznano osebo naj imajo ves čas pod nadzorom in jo ne vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila. V primeru, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Dobovi so brežiški policisti nekaj pred 20. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xara. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo dveh tovornih vozil bolgarskih registrskih oznak odkrili šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorskih postaj Veliki Dol in Koprivnica Kladje med 8. in 10.30 uro ter na območju transformatorskih postaj Drča in Prevole med 11. in 13.30 uro;
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje Ključice med 12. in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam