Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči med Brežicami in Krškim ena oseba poškodovana

Objavljeno: Četrtek, 14.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_20230913_133917-scaled – kopija

Foto nesreče: PGE Krško

13. 9. sta nekaj minut pred 13.00 na avtocestnem odseku iz smeri Brežic proti Krškem, pred izvozom za Krško, trčili osebno in tovorno vozilo. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 21-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki ga je pred njim vozil 55-letni državljan Kosova.

Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in omogočili reševalcem dostop do poškodovanega voznika osebnega vozila, ki je bil prepeljan v brežiško bolnišnico, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator na osebnem vozilu. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Obrežje, Bukošek, Mihalovec, ) izsledili in prijeli 190 državljana Afganistana, 24 državljanov Maroka, 16 državljanov Sirije, 16 državljanov Iraka, 13 državljanov Nepala, 11 državljanov Pakistana, sedem državljanov Rusije, pet državljanov Indije, po dva državljana Šrilanke, Turčije, Mongolije, Kameruna, Alžirije in Bangladeša in državljana Somalije in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci še potekajo.

OBVESTILA

Elektrodela 14. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 14. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj: TP Blatno med 8:00 in 14:00 ter TP Vojsko, nizkonapetostno omrežje proti Koprivnici med 8:00 in 10:00 uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto, foto: PGE Krško
 
 
« Nazaj na seznam
»