Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči med Stražo pri Raki in Veliko vasjo včeraj ugasnili dve življenji - poziv očividcem

Objavljeno: Četrtek, 15.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
241655447_896943047611562_3716720063452474643_n
Že v včerajšnjem dnevu smo poročali o tragični prometni nesreči, v kateri sta ugasnili dve življenji, ki se je pripetila na cestnem odseku med Stražo pri Raki in Veliko vasjo pri Krškem. Po do sedaj znanih ugotovitvah se je nesreča pripetila nekaj minut pred 14:30, ko je 25-letni motorist, ki se je peljal iz smeri Straže pri Raki proti Veliki vasi, med vožnjo zadel 79-letno peško. Posledice silovitega trka so bile tako hude, da sta oba udeleženca preminila na kraju nesreče.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto, preiskava okoliščin nesreče še ni zaključena, zato pozivajo morebitne očividce, ki so bili v kritičnem času v bližini oziroma se peljali mimo, videli motorista ali peško (bila naj bi z dvema psoma), da se javijo policiji. Policisti so prišli do podatka, da se je po cesti od Velike vasi proti Raki v tistem času peljal manjši bel avto, ki ga naj bi vozila voznica, po opisu zelo urejena, s trajni podobno frizuro. Voznico, ki bi se prepoznala, prav tako prosijo, da se javi policiji.  

Policija poziva vse, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi okoliščin tragične prometne nesreče, da to sporočijo na telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

OSTALI DOGODKI Z VARNOSTNEGA PODROČJA IN KRIMINALITETE

Kolesaril preblizu pločnika

V krožišču v Trnju je 14. 9. popoldne padel 71-letni kolesar. Brežiški policisti so ugotovili, da je kolesaril ob pločniku, pa očitno spregledal rob pločnika in padel. Njegove poškodbe so v bolnišnici opredelili kot hude. Prisotnosti alkohola niso ugotovili.

Policisti poželi konopljo

Krški policisti so izven naselja Selce pri Leskovcu našli nasad konoplje in zasegli 72 sadik, visokih od enega do dveh metrov. Lastnika še iščejo zaradi suma, da je gojil prepovedano drogo.

Vlomi iz tatvine zmrzovalne skrinje, pralnega stroja, TV in kompresorja

V Brodu v Podbočju so ugotovili, da so neznanci v zadnjih dneh vlomili v nenaseljeno hišo in odnesli zamrzovalno skrinjo. Lastnikom so povzročili za okoli 200 evrov škode. Krški policisti so obravnavali vlom v Gorenjem Leskovcu. Tam so v zadnjih dneh vlomili v vikend in pomožni objekt ter odnesli starejši pralni stroj, televizor in kompresor. Ocenjujejo, da so lastnike oškodovali za okoli 1000 evrov.

Razgrajanje na bencinskem servisu

Krški policisti so v sredo zvečer zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali na bencinskem servisu v Krškem. Tam se je 45-letni gost sporekel z drugimi gosti, nato pa začel razmetavati mize in stole, en stol pa zalučal tudi v natakarico. Napisali so mu plačilni nalog.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte