Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči na Artu dve lažje poškodovani

Objavljeno: Sreda, 22.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Rešilni avtomobil 112

Simbolna slika, arhiv PO

Sevniški policisti so bili okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči med Logom in Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je trčenje dveh osebnih avtomobilov povzročila 36-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 30-letni voznici. Obe lažje poškodovani udeleženki nesreče so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Požar vozila v Kerinovem Grmu

Sinoči je nekaj pred 23. uro zagorelo osebno vozilo v Kerinovem Grmu. Pogasili so ga krški poklicni gasilci.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli državljana Tunizije, ki se je skrit na podvozju vlaka poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti PMP Obrežje so v tovornem delu tovornega vozila srbskih registrskih oznak našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 22. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Dramlja med 8.30 in 11. uro,
  • TP Orešje Sotla-izvod Bukovje in Orešje med 8. in 13. uro,
  • TP Orešje grad - izvod Drenovec med 10. in 14. uro,
  • TP Zaloke AC med 8. in 11. uro in
  • TP Drnovo cestninska postaja med 12. in 15. uro.
Dopoldan zapora ceste Krška vas–Cerklje ob Krki

Občina Brežice obvešča, da bo danes, 22. 5., zaradi kabliranja NNO Cerklje-center med 8. in 11. uro vzpostavljena popolna zapora lokalne ceste LC 024691 Krška vas–Cerklje. Obvoz bo urejen po bližnjih lokalnih cestah in javnih poteh.

Dvodnevna zapora ceste Breg–Jurklošter

CGP d.d. obvešča o popolni zapori državne ceste RT–913, odsek 1193 Breg–Jurklošter, od km 5.035 do km 6.200. Cesta bo zaradi preplastitve vozišča zaprta dva dni, od 23. 5. od 7.00 do 25. 5. do 19.00. Obvoz bo označen.  

OBVOZ: iz smeri JURKLOŠTRA: Rimske Toplice–Zidani Most–Loka–Breg (za osebna vozila in kombije), za tovorna vozila in avtobuse pa je obvoz: Celje–Šentjur–Planina pri Sevnici–Jurklošter;
 
OBVOZ: iz smeri BREGA: Loka–Zidani Most–Rimske Toplice–Jurklošter (za osebna in kombije), za tovorna vozila in avtobuse pa je obvoz: Rimske Toplice–Laško–Celje–Šentjur–Planina pri Sevnici do Jurkloštra (Lisca);
 
- iz smeri Brega dovoljeno 5 km do vasi LISCA (odcep za Polano);
- iz smeri Jurkloštra proti Bregu dovoljeno 6 km do hišne št. Polana 36.

V primeru dežja asfalterska dela odpadejo.
« Nazaj na seznam