Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči na Bizeljskem poškodovana voznica in potnik

Objavljeno: Petek, 20.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so bili okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na Bizeljskem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in s ceste zapeljala v jarek. Povzročiteljica nesreča in potnik sta se v nesreči lažje poškodovala.

Vozniki na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini vzorno poskrbeli za zimsko opremo vozil

6732544_o

Foto: PU Novo mesto

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem rednih nalog kontrole cestnega prometa preverjali, kako vozniki upoštevajo določila Zakona o pravilih cestnega prometa, ki se nanašajo na zimsko opremo vozil. Ustavili in kontrolirali so 300 vozil in le 16 voznikom izrekli opozorilo, ker na vozilih še niso imeli ustrezne zimske opreme. Drži, da snežnih padavin pri nas še nimamo, vendar so zaradi megle, nizkih temperatur in dežja ceste na izpostavljenih delih prav tako lahko spolzke, poledenele in nevarne. Želijo si, da bodo vozniki v spremenjenih vremenskih razmerah upoštevali tudi ostala priporočila, ki se nanašajo na varno vožnjo - potrebno je prilagoditi hitrost vožnje razmeram in stanju vozišča, povečati varnostno razdaljo, predvsem pa voziti v ustreznem psihofizičnem stanju, zbrano in strpno do drugih udeležencev v prometu.

Na podvozju vlaka trije Afganistanci ...

Policisti PMP Dobova so pri temeljiti mejni kontroli tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal žito, na podvozju našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

... eden pa v tovornjaku

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

27.06.2021 | Redakcija

Recept za ribji namaz s fižolom