Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči na Senovem poškodovan enajstletni (!) voznik mopeda

Objavljeno: Ponedeljek, 18.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Urgenca Brežice

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so bili 17. 5. okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči pri Senovem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 11-letni otrok, ki je vozil moped, zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 67-letni voznik. Otroka, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Vlom v Krškem

Med 13. 5. in 16. 5. je v Krškem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnika oškodoval za 200 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli

Med 15. 5. in 18. 5. so policisti PMP Obrežje pri opravljanju mejne kontrole v dveh tovornih vozil bolgarskih registrskih oznak in v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak izsledili 13 državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Starega trga ob Kolpi (PP Črnomelj) in Črneče vasi (PP Krško) izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Maroka in dvema državljanoma Irana še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 5. in 18. 5. intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 651 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Obvestila 

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 18. maja 2020, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Mali Podlog med 8. in 13.uro in na  področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorske postaje Razbor izvod Razbor med 8. in 12. uro.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam