Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči na Sevniškem hudo poškodovan pešec; udeležena naj bi bila direktorica PU Kranj

Objavljeno: Ponedeljek, 25.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0068

Fotografija je simbolična.

V soboto zjutraj, okoli pol osme ure, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med osebnim avtomobilom in pešcem na lokalni cesti v okolici Sevnice. Policisti policijske uprave Novo mesto so izvedli prve nujne ukrepe, zavarovali kraj in nudili strokovno pomoč pri ogledu kraja.

Hudo poškodovanega pešca so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Ker je bila v prometni nesreči udeležena oseba, zaposlena v policiji (po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo za direktorico PU Kranj Melito Močnik, sicer rojeno v Brežicah, op. ur.), je postopek prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva. Drugih podatkov tako zaradi varstva osebnih podatkov in preiskave, ki je v teku, s PU Novo mesto ne morejo posredovati.

Pes stekel pred avto

Brežiški policisti so v soboto popoldne v Podgorju pri Pišecah obravnavali trk s psom, ki naj ne bi bil primerno zavarovan in je stekel pred avto. Zaradi neprimerno zavarovanega psa so brežiški policisti uvedli postopek o prekršku zoper 32-letno lastnico psa (pes v nesreči ni bil poškodovan).

Eden vozil, čeprav ne bi smel ...

V soboto zvečer so sevniški policisti pri Boštanju ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi v času, ko mu je bil zaradi predhodnih hujših kršitev izrečen ukrep prepovedi vožnje.

... drugi pa brez vozniške in zavarovanja

V nedeljo popoldan so krški policisti v Leskovcu kontrolirali 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu po zaključenem postopku avto zasegli. Ugotovili so namreč, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, avto ni bil registriran in zavarovan, rezultat preizkusa alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,18 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so med vikendom zaradi nezakonitega prehoda notranje meje oziroma neizpolnjevanja pogojev za bivanje v Sloveniji obravnavali 433 tujcev. Vsi so bili prijeti na območju Posavja. Postopki z njimi še niso zaključeni.

V petek zgodaj popoldne so policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje na avtocestnem počivališču Grič kontrolirali 43-letnega državljana Rusije, ki je v vozilu peljal še sedem državljanov Rusije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. 43-letnika so pridržali in so ga kazensko ovadili, ostale pa odpeljali v postopek na policijsko postajo za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v sobot popoldne na bencinskem servisu Obrežje kontrolirali italijanskega audija, ki ga je vozil 23-letni državljan Turčije z urejenim statusom v Italiji. V postopku so ugotovili, da prevaža še dva državljana Turčije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. 23-letnika so kazensko ovadili.

Med praznovanjem so mu vlomili v osebni avto

Krški policisti so v soboto dopoldne obravnavali vlom v osebni avtomobil. Po prvih ugotovitvah ogleda in zbranih obvestilih se je lastnik vozila ponoči pripeljal iz praznovanja, dopoldne pa ugotovil, da so mu v času praznovanja vlomili v avto. Kot kaže so mu izpraznili denarnico, ki jo je imel v vozilu ter iz prtljažnika odnesli več kuvert z denarjem in drugimi darili. Točno škodo še niso znali oceniti, ne bo pa majhna.

V Bistrici vlomili v kar tri vozila

V soboto zvečer so bili na PU Celje obveščeni, da je neznani storilec vlomil v tri osebna vozila v Bistrici ob Sotli. Iz dveh je ukradel denar. 

Vir: PU Novo mesto in PU Celje
« Nazaj na seznam