Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči v Brežicah lažje poškodovan pešec

Objavljeno: Sreda, 25.01.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vzig susilnega stroja - simbolicna

simbolična slika

24. 1. nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, 62-letna voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, ki je cesto prečkal izven označenega prehoda za pešce. Lažje poškodovanega 63-letnega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 18 državljanov Maroka, 13 državljanov Rusije, devet državljanov Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Afganistana, dva državljana Nepala, dva državljana Pakistana, dva državljana Turčije, državljana Tunizije, državljana Albanije in državljana Srbije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vžig sušilnega stroja

24. 1. je okoli 15:00 v Dolenjem Boštanju v stanovanjskem objektu zagorel sušilni stroj. Požar je pogasil lastnik sam, gasilci PGD Sevnica pa so stroj pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore. Ob 18.40 so posredovali tudi gasilci PGD Obrežje, ki so s travnika na Obrežj izčrpali 50 m3 meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjski objekt.

Danes do 15.00 brez vode v Arnovem selu

Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode iz Arnovega sela, da bo danes, 25. 1., zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju motena dobava pitne vode med 8:00 in 15:00.

Elektrodela v naselju Čatež ob Savi in brestaniškem trgu

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 25. 1., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj: med 8:30 in 12:00 TP Čatež vas, nizkonapetostno omrežje v smeri Dvorce ter med 12:45 in 13:15 TP Brestanica trg.
 
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»