Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nesreči z vrtnim traktorjem utrpela hude poškodbe glave

Objavljeno: Sreda, 29.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vrtni traktor - simbolicna slika

simbolična slika

28. julija se je ob 20. uri zvečer v naselju Cerina občanka prevrnila z vrtnim traktorjem. Na kraju nesreče so jo oskrbeli reševalci NMP Brežice in jo v nadaljevanju prepeljali v zdravstveno oskrbo v brežiški urgentni center. O nesreči pišejo tudi na PU Novo mesto: okoli 20. ure so bili brežiški policisti obveščeni o nesreči pri delu v Cerini. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 50-letna ženska peljala vrtni traktor po dvorišču stanovanjske hiše, kjer je izgubila oblast nad vozilom in trčila v hišo. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hude poškodbe glave. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Pridržali kršitelja

Brežiške policiste so 29. 7. okoli 3. ure poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi kršitelja predvajala glasno glasbo ter motila javni red in mir. Pijan kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, nadaljeval je s kričanjem in skušal fizično napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. V postopek policistov se je vmešaval tudi drugi kršitelj, zoper katerega so prav tako uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kršiteljema in ženski, ki je prav tako kršila javni red in mir, bodo izdali plačilne naloge.

Vzrok trčenja vožnja po levi strani

Krški policisti so bili nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti med Velikim Trnom in Smečicami. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik. Slednji se je v nesreči lažje poškodoval, povzročitelju pa so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršiteljica pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili v noči na 29. 7. obveščeni o nezanesljivi vožnji voznice osebnega avtomobila na območju Čateža ob Savi. Kršiteljico so izsledili in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 40-letni voznici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kota pri Damlju, Vranovičev (PP Črnomelj), Gabrja (PP Novo mesto), Dobrave ob Krki (PP Krško) in Metlike izsledili in prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Bangladeša, štirimi državljani Pakistana, tremi državljani Afganistana in dvema državljanoma Maroka še niso zaključeni.

Policijska statistika 28. 7.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so dve  prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 22 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter v Brežicah pridržali kršitelja, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Požar v elektro omarici

V torkovem jutru je ob 8. uri zagorelo v prostostoječi elektro omarici ob industrijskem objektu na Savski cesti v Sevnici. Požar so pogasili gasilci PGD Sevnica.

OBVESTILA

Načrtovana elektrodela za 29. julij

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 29. julija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj na občju občin Kostanjevica na Krki in Sevnica, in sicer:
  • med 7. in 7.30 ter med 10.30 in 11. uro na območju TP Kostanjevica otok,
  • med 7.30 in 10.30 uro na območju TP Kostanjevica mesto, Malence, Dobe in Male Malence,
  • med 8. in 14. uro na območju TP Breško, Požarče, Kal, Kladje Kal, Rupa in Gaberska gora ter
  • med 11. in 14. uro na območju TP Sevnica stolpnica.
Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam