Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V noči na petek na Mrtvicah ukradena Škoda octavia

Objavljeno: Petek, 25.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 25. 9. je z dvorišča stanovanjske hiše na Mrtvicah (občina Krško) neznani storilec odtujil osebni avtomobil Škoda octavia, sive barve, letnik 2006, registrskih oznak KK FE-370. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi. Zato policija ponovno svetuje občanom, da ključev ne puščate v vozilih, temveč te zaklepate tudi v primerih, ko so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš, kakor tudi kolesa in mopede.

Vlom in tavina nakita

Na Bizeljskem je v četrtek med 8.30 in 21. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, v kateri je med pregledom prostorov našel in ukradel zlat nakit. Po prvi oceni je škode za okoli 2000 evrov.

Kršitelju zasegli avtomobil

24. 9. so nekaj po 10. uri policisti v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Opel corsa so mu zasegli, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na Žejnem prijeli sprovajalca in tujce

Brežiški policisti so dopoldne na Žejnem opravljali naloge varovanja državne meje in ustavili osebni avtomobil znamke Mercedes avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni državljan Bosne in Hercegovine v avtomobilu prevaža šest državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli  avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k
preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana pa še potekajo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo okoli 14. ure pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila na podvozju našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Razlito olje, pomoč reševalcem in helikopterski prevoz

foto pgd sevnica

Fotografija je simbolična.

V četrtek dopoldne okoli 10. ure se je na cesti Senovo–Mali Kamen po vozišču razlilo hidravlično olje iz traktorja. Gasilci PGE Krško so razlite tekočine posuli z absorbentom, dežurni delavci cestnega podjetja pa so odstranili traktor z vozišča.

Gasilci pomagali reševalcem do bolne osebe

Nekaj po 10. uri so na Kržičnikovi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vrata na stanovanjskem objektu, v katerem se je nahajala bolna oseba, in pomagali reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci NMP Brežice so osebo medicinsko oskrbeli in jo prepeljali na zdravljenje v UC Brežice.

Helikopterski prevoz z Radne v UKC Ljubljana
 
Ob 13.20 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo z Radne v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Sevnica so nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 25. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorske postaje: DOBOVA PEKARNA nizkonapetostni izvod ČRPALIŠČE med 8:00 in 12:00 uro,
  • na območju transformatorske postaje: ŽABJEK nizkonapetostni izvod LAMPERČE med 8:15 in 14:15 uro,
  • na območju transformatorske postaje: ŽABJEK nizkonapetostni izvod DROŽANJE med 8:15 in 14:15 uro.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam