Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V okolici Krškega zasegli prepovedano konopljo; oče s kladivom in deskami nad sina

Objavljeno: Torek, 16.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_5157

Zasežena konoplja (foto: PP Krško)

Policisti PP Krško so na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 36-letnega osumljenca in 32-letne osumljenke iz okolice Krškega.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli okoli 3 kg posušenih rastlinskih delcev konoplje in šest sadik konoplje. Osumljenca bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.
IMG_5163

Zasežena konoplja (foto: PP Krško)Foto: PP Krško

S kladivom in deskami nad sina

Okoli 20. ure so sevniški policisti prejeli obvestilo o pretepu v okolici Sevnice. Takoj so odhiteli na kraj, kjer so naleteli na pretepeno in poškodovano žrtev. Poklicali so reševalce, ki so mlajšega moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora med očetom in sinom. 53-letni moški naj bi med prepirom sina s kladivom udaril po glavi, kasneje pa ga je pretepal z desko in poškodoval. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po zaključeni preiskavi zoper 53-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 20. uri so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Slovenski vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom na Dvorcah

V noči na 15. 7. je v naselju Dvorce na območju Brežic nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil denar.

Gasilci lovili kačo

first-plan-s-preview

simbolna slika

Včeraj, 15. julija, so malo po 15. uri gasilci PGE Krško odšli na kraj odstranjevanja kače v objektu na Cesti krških žrtev v občini Krško, ki se je umaknila v odtočni jašek.

Vžig v elektro omarici

Danes, 17. 7., je prišlo ob 2. uri zjutraj do vžiga samostojne električne omarice na Topliški cesti na Čatežu ob Savi. Požar, ki je delno poškodoval tudi bližnjo počitniško hišico, so omejili policisti še pred prihodom gasilcev PGD Cerina, ki so gorečo omarico dokončno pogasili.

OBVESTILA

Enomesečna zapora zaradi popravila ceste

Kostak d.d. obvešča, da bodo zaradi popravil vozišča izvedli popolno zaporo Ulice Anke Salmičeve v Leskovcu pri Krškem. Zapora bo premična po kampadah, to je odsekih, izvedena pa bo od 16.7. do 16.8. Obvoz bo možen po Grebenčevi cesti in Wolfovi ulici.

Elektrodela v Škovcu

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 16. 7., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije v občini Sevnica, in sicer med 8. in 14. uro na območju transformatorske postaje Škovec ter Škovec dolina.
« Nazaj na seznam