Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Pavlovi vasi za krajana usoden padec z drevesa

Objavljeno: Četrtek, 18.02.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Helikopter, reševanje ZD Krško03

(simbolična slika, arhiv PO)

17. februarja je v Pavlovi vasi 83-letni moški med delom padel z drevesa. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Brežice, nakar je bil s helikopterjem SV prepeljan v UKC Maribor, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški padel z lestve, z višine okoli štirih metrov, ko je z motorno žago obrezoval drevo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vozil pod vplivom prepovedanih drog

Sevniški policisti so sinoči nekaj pred 21. uro med kontrolo prometa v Sevnici ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil njihovo prisotnost. Odredili so mu tudi strokovni pregled, vendar je opravljanje pregleda odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in napisali obdolžilni predlog.

Voznica huje poškodovana

Kot smo že včeraj poročali, se je včeraj dopoldan pri Zavratcu pripetila prometna nesreča, v njej pa je hude poškodobe utrpela 71-letna voznica. Slednja je, po navedbah Policijske uprave Novo mesto, med vožnjo izgubila oblast nad vozilom, zapeljala preko nasprotnega voznega pasu in z vozilom obstala na brežini. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A3 slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili kontrolo in ugotovili, da 41-letni voznik vozi v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,35 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Dimniški požar v Župeči vasi

Včeraj so okoli 14.45 ure v Župeči vasi zagorele saje v dimniku enega izmed tamkajšnjih stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Cerklje in PGD Brežice, ki so požar pogasili, odstranili oblogo ob dimniku in opravili pregled s termo kamero.

Elektrodela 18. februarja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 18. 2., zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena oziroma motena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • TP Selce Volovnik-nizkonapetostni izvod Selce predvidoma med 8. in 9. uro,
  • TP Kostanjevica grad, Kostanjevica grad 2, Orehovec, Ivanjše Grič in Male Vodenice predvidoma med 7.45 in 13. uro,
  • TP  Veternik in Orehovo OC predvidoma med 8. in 10.30 uro ter
  • TP Lisičje jame, Dolenji Kremen in Vitovec predvidoma med 11. in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam