Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podbočju trčila motorist in vozilo; lažen požar v romskem naselju, nato Rom vrgel kamen v novo gasilsko vozilo

Objavljeno: Torek, 21.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Car-Accident-Advice

simbolična slika

V ponedeljek zjutraj, malo pred 8. uro, sta v Podbočju trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri oskrbi motorista, ki je bil prepeljan v brežiško bolnišnico.

Močno vinjen mopedist vijugal po cestišču

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa pri Veliki vasi pri Krškem opazili mopedista, ki je vozil nezanesljivo in vijugal po vozišču. Kršitelja so ustavili in ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. 30-letnemu mopedistu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so moped zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lažna prijava požara, nato še kamen v novo gasilsko vozilo

110693431_2573896099531308_4418126933796320197_o

Poškodovana vrata novega gasilskega vozila PGD Cerklje

Kot je zapisano na Facebook profilu PGD Cerklje, so bili 20. julija ob 22.48 obveščeni, da "gori baraka Gazice 29". Zaradi prijave dogodka, da gori stanovanjski objekt, so bili zraven domačih gasilcev aktivirani še gasilci PGD Pirošica in PGD Skopice. Pri aktiviranju gasilskih enot je bila uporabljena sirena javnega alarmiranja z znakom za "naposredno nevarnost". Bila je lažna prijava dogodka. "Ko smo gasilci zapuščali naselje, je Rom vrgel v gasilsko vozilo kamen. Po prihodu v gasilski dom smo ugotovili, da so poškodovana vrata na novem vozilu (foto: PGD Cerklje), ki je bilo prevzeto pred enim mesecem. Zahvala za naše prostovoljno delo in naš čas, ko varujemo občane," so cerkljanski gasilci pokomentirali sinočnji neljubi dogodek. (R. R.)

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili sedem državljanov Maroka, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Gasilci odstranili sršenji gnezdi

Včeraj zvečer so gasilci PGE Krško s tehnično pomočjo priskočili na pomoč stanovalcem v naseljema Bučerca in Ravne pri Zdolah, kjer so z ostrešij stanovanjskih hiš odstranili sršenji gnezdi.

OBVESTILA

Motena dobava vode na širšem območju brežiške občine


Komunala Brežice obvešča uporabnike iz Gabrja pri Dobovi in Pistač, da bo od 20. 7. do predvidoma 28. 8., v časovnem terminu med 7.30 in 14.30 uro, občasno motena dobava vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodu.

V nadaljevanju brežiška Komunala obvešča uporabnike iz območja Zgornje Pohance - Rucman Vrha, Sromelj, Silovca, Curnovca, Oklukove Gore in Volčjega, da bo od 20. 7. dalje, oziroma vse dokler ne najdejo in odpravijo okvare na vodovodnem omrežju, motena oskrba s pitno vodo.

Zaradi pranja vodhrana Sv. Jakob bo danes, 21. 7., med 7.30 in 14.30 uro, motena dobava pitne vode v Bojsnem.

Elektrodela 21. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 21. 7., prekinjena dobava električne energije na območJih transformatorskih postaj:
  • TP Zabukovje, TP Miški vrh, TP Završe, TP Zalog, TP Laše in TP Mrzla planina med 10:00 in 14:10 in
  • TP Črneča vas, TP Oštrc, TP Jablance Gorjanci, TP Črešnjevec Gorjanci med 8:00 in 13:00.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

01.06.2020 | Sporočilo

Sonaravno obvladovanje visokih voda

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom