Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podbočju vlom v skladišče prodajalne

Objavljeno: Četrtek, 18.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

Fotografija je simbolična.

V noči na 18. 5. je v Podbočju na območju PP Krško nekdo vlomil v skladišče prodajalne. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Nova vas ob Sotli, Kapele, Sela pri Dobovi, Gornji Lenart) izsledili in prijeli 16 državljanov Sirije, 12 državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, šest državljanov Bangladeša, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, tri državljane Maroka, tri državljane Alžirije, dva državljana Indije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»