Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podborštu voznica zapeljala s ceste

Objavljeno: Sobota, 20.06.2020    Rubrika: KRONIKA
nesreca podb (4)

Poškodovana voznica je bila s helikopterjem prepeljana v celjsko bolnišnico.

V sobotnem dopoldnevu, ob 11. uri, je v naselju Podboršt (občina Sevnica) voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste po klančini in se z vozilom prevrnila. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo na težko dostopnem kraju, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila. Reševalcem NMP Sevnica so nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor žensko prepeljal v celjsko bolnišnico (foto: PGD Sevnica).

Zagorelo vozilo
 
Nekaj po 14. uri je v naselju Spodnja Libna (občina Krško) ob cesti zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj požara, pogasili goreče vozilo ter razmastili in oprali cestišče. Dežurni delavec CGP Krško je zaprl cesto v času gašenja in opravil dokončno sanacijo.

V nedeljo dopoldne motena dobava elektrike v Brežicah
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 21. 6.,  zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje Brežice žaga  predvidoma med 07:00 in 12:00 uro.

B. M., vir: ReCO, foto: PGD Sevnica
 
 
« Nazaj na seznam