Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podgorju preminula oseba; voda v Skrovniku neustrezna

Objavljeno: Sreda, 02.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
1. septembra so nekaj pred 15. uro gasilci PGD Brežice posredovali v naselju Podgorje pri Pišecah, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata na stanovanjskem objektu, v katerem se je nahajala preminula oseba.

Meja in tujci

Brežiški policisti so v Čatežu ob Savi prijeli štiri državljane Maroka, tri pa metliški policisti pri Drašičih. Zvečer so v bližini Cirnika prijeli državljana Pakistana. V sredo zgodaj zjutraj so pri Ločah prijeli dva državljana Palestine, v Podgračenem pa dva državljana Kitajske.

zajetje Izvir (1)

Simbolična slika, arhiv PO

Vodo iz vodovoda Skrovnik je potrebno prekuhavati


Komunala Sevnica obvešča vse uporabnike pitne vode na javnem vodovodu Skrovnik, da je voda iz javnega vodovoda zaradi povišane motnosti od 31.08. neprimerna za pitje. Pred uporabo je potrebno vodo prekuhati, skladno z navodili o prekuhavanju vode, katere je izdal NIJZ. Prav tako uporabnike pozivamo k racionalni rabi vode zaradi pomanjkanja vode v sistemu vodovoda Skrovnik.

Po priporočilu NIJZ:
  • voda naj vre tri minute,
  • zaradi možnosti naknadnega onesnaženja prekuhane vode je najbolje, da ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali,
  • hranimo jo v hladilniku v čisti in pokriti posodi. Tako pripravljeno vodo lahko za pitje uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur,
  • če je voda motna, moramo pred prekuhavanjem odstraniti večino delcev. Ko se voda usede, jo prefiltriramo skozi več plasti čiste, najbolje prelikane tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo),
  • ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, se za za pitje priporoča priprava čaja oz. drugih napitkov, juhe ali drugih jedi.
Obvestilo o prekuhavanju vode velja do preklica!

Omejitev rabe vode v Križah preklicana

Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode iz javnega vodovodnega sistema Križe, da je omejitev rabe pitne vode zaradi sušnega obdobja in posledično povečanega odvzema pitne vode s 1. septembrom preklicana.

Elektrodela 2. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo 2. 9. zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Mali Obrež, Veliki Obrež, Veliki Obrež gmajna, Podvinje in Podvinje 2 med 8:30 in 11:00,
  • TP SOBENJA VAS nizkonapetostni izvod VIKEND SMER ŽEJNO med 11:00 in 14:00 ter
  • TP RAČICA nizkonapetostni izvod PROTI LOKI med 8:00 in 14:00.
Vir: ReCO Brežice
 

 
 

 

 
« Nazaj na seznam