Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V požaru na Trški Gori zastrupitvi z ogljikovim monoksidom

Objavljeno: Četrtek, 28.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
gasilci

Sinoči dve intervenciji gasilcev

Policisti PP Krško so bili 27. 11. nekaj pred 21. uro obveščeni o požaru v pritličju stanovanjske hiše v naselju Trška Gora nad Krškim. Požar so gasilci omejili in pogasili, dve osebi, ki sta bili v času požara v hiši, pa sta uspeli še pravočasno zapustiti objekt. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 41-letnega moškega in enega izmed gasilcev, oba naj bi se nadihala ogljikovega monoksida. Policisti vzrok za nastanek požara in druge okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Dimljenje na bencinski črpalki

Nekaj po pol polnoči se je na bencinski črpalki v Veliki vasi aktivirala varnostna dimna zavesa. Gasilci PGE Krško so objekt požarno zavarovali in prezračili prostore.

Vlom in kraja iz prodajalne v Veliki vasi

V noči na 28. 11. je v Veliki vasi pri Krškem nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah naj bi odtujil tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

V Boštanju gasilci in reševalci na pomoč onemogli osebi

27. 11. so gasilci PGD Sevnica ob 6.00 v Boštanju s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Sevnica, da so ti v njej oskrbeli onemoglo osebo in jo prepeljali v bolnišnico.

OBVESTILA

Elektrodela 28. novembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 28. 11., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj v občini Sevnica in Krško okolica, in sicer med 8.00 in 14.00 TP Rovišče-izvod Rovišče–Koritnica ter Rovišče-izvod Straža, med 8.30 in 10.30 pa na TP Armeško Jevša Bohor in med 11.00 in 13.00 TP Bohor Dobrava.
« Nazaj na seznam