Časopis za pokrajino Posavje
13.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V požaru v Črešnjicah nad Pijavškim umrl 58-letni moški

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Smrtna_zrtev_pozara
V nedeljo zvečer, nekaj po 23. uri, je v Črešnjicah nad Pijavškim v občini Krško gorela stanovanjska hiša. Požar, ki je objekt uničil v celoti, so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Trn, zaradi posledic požara pa je ena oseba podlegla poškodbam. Obveščene so bile pristojne službe.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so bili 12. 5. nekaj po 23. uri krški policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Črešnjicah nad Pijavškim. Požar so gasilci omejili in pogasili. V hiši je bilo najdeno moško truplo. Ugotovljena je bila identiteta pokojnega, 58-letnega moškega, ki je sam prebival v hiši. Vzrok smrti moškega bo znan po opravili sanitarni obdukciji, ki jo je odredila zdravnica. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanje vzroka za nastanek požara. Po prvih ugotovitvah naj bi do požara prišlo na štedilniku v kuhinji, ogenj pa se je razširil. Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 40.000 evrov škode. Po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča v Leskovcu
 
V nedeljo zjutraj, ob 6.41, je v naselju Leskovec pri Krškem voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Pri tem se ni poškodoval. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Prav tako so vozilo s pomočjo avtodvigala dvignili iz sadovnjaka in ga postavili nazaj na kolesa. V nesreči ni prišlo do izteka motornih tekočin.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 10. 5. popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Pakistana in tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 10. 5. in 13. 5. izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Drašiči, Cerov Log in Kapele. Policijski postopki s petimi državljani Alžirije, tremi državljani Egipta in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je 12. 5. popoldne na izstop iz Slovenije pripeljala voznica osebnega avtomobila znamke Maserati. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled osebnega avtomobila. Ugotovili so, da so, da ima avtomobil prenarejene identifikacijske oznake in je bil konec meseca aprila ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli, voznika iz Italije in potnico iz Romunije pa pridržali. Danes ju bodo s kazensko ovadbo privedli v postopek k preiskovalnemu sodniku.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Krško mesto na  območju transformatorske postaj Vrbinska vas med 8. 30 in 11.30 uro in Raceland med 13.30 in 15.30 uro;
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorskih postaj Brezje - Ponikve izvod Brezje mlekarna med 8. in 12. uro, na območju transformatorske postaje Cerklje center med 15.45 in 16.05 uro in med 20.40 in 21. uro ter na območju transformatorskih postaj Črešnjice, TO Cerklje – letališče, TO Cerklje – kuhinja in TO Cerklje – stolp med 15.45 in 21. uro.
Zaradi sanacije plazu v kraju Lokve bo od 13. 5. 2019 do 30. 6. 2019 popolna zapora LC 191071 Stolovnik-Raztez-Dobrava.
« Nazaj na seznam