Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V prazničnih dneh več vlomov

Objavljeno: Ponedeljek, 04.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)
V petek so vlom prijavili z Jelenika, kjer so neznanci v zadnjih desetih dneh vlomili v stanovanjsko hišo, jo pregledali in naredili za okoli sto evrov škode.
 

V petek zvečer so krški policisti opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo na Smedniku. Storilci so izkoristili kratkotrajno popoldansko odsotnost domačih in vlomili v hišo, pregledali prostore in odnesli nekaj denarja ter družinskega nakita. Naredili naj bi za več kot tri tisoč evrov škode.

V soboto zjutraj so iz Krškega poročali še o dveh vlomih, in sicer na Stritarjevi in Kajuhovi ulici. Skupaj naj bi naredili za vsaj tisoč evrov škode.

Sevniški policisti zasegli avto

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so sevniški policisti v petek popoldne zasegli osebni avtomobil.

Spet prijeli več nezakonitih migrantov

V petek zvečer so brežiški policisti v Veliki Dolini prijeli državljana Sirije, ki je v Slovenijo prišel na nezakonit način, še enega pa v noči iz petka na soboto na Mostecu.

Državljana Tunizije pa so pri prijeli na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje. Tujec se je skrival na avtobusu, ki je pripeljal iz Hrvaške, ter se tako poskušal izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku so tujca, ki ga je do policistov pripeljal kar voznik sam pred začetkom mejne kontrole, izročili hrvaškim policistom.

V  noči  na  4.  11.  je  na  mejni  prehod  Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal   voznik   osebnega   avtomobila  slovenskih  registrskih  oznak. Policisti  so  med  pregledom  vozila v prtljažniku avtomobila Škoda superb našli skrita dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogntii mejni kontroli.  34-letnemu  vozniku iz Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost, ga  pridržali  in  mu  zasegli  osebni  avtomobil.  S  kazensko ovadbo bodo 34-letnega   osumljenca   privedli  k  preiskovalnemu  sodniku,  državljana Afganistana pa bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Poskus izmika mejni kontroli v tovornem vozilu

Okoli  22.  ure (4. 11.) je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik  tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili  mejno  kontrolo  in pregled tovornega vozila, kjer so med tovorom našli  skrite  tri  državljane Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli  in  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo.  Tujce  so po zaklječenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ilegalni prehod državne meje tudi pri Bistrici

V noči iz sobote na nedeljo so na območju Bistrice ob Sotli izsledili pet ilegalnih prebežnikov, državljanko Somalije s tremi mladoletnimi otroki in državljana Libije.

S helikopterjem v UKC Ljubljana

V nedeljo sta posadka helikopterja Slovenske vojske in sekundarna ekipa kliničnega centra Ljubljana s helikopterjem prepeljali obolelo osebo iz SB Brežice v UKC Ljubljana. 

Nesreča v Selcah

V soboto popoldne se je v kraju Selce pri Leskovcu v občini Krško v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, pomagali reševalcem NMP in postavili vozilo na kolesa.
 
Gorelo v smetnjaku in na parkirišču
 
V soboto zvečer je v Župelevcu, občina Brežice, gorelo v treh zabojnikih za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Župelevec in Kapele. V nedeljo navsezgodaj, okoli 4. ure, pa je na Maistrovi ulici v Brežicah na parkirišču zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam